Actueel fruitaanbod

16 augustus '22

Door droogte en hitte is het een moeilijk teeltjaar.

Momenteel te krijgen:

- frambozen 1e kwaliteit 

- Af en toe frambozen 2e kwaliteit (wel diepgevroren te krijgen van in juni/juli)

- af en toe braambes

- Blauwe bes (van O'Bio) à volonté

- Aardbeien (van JP en Marleen Mouton-Masson) à volonté

Alle andere bessen zijn reeds afgelopen voor dit jaar.

Vanaf 15 juni zijn we overgegaan op zomertijd: dan is de winkel elke dag open, behalve op maandag.

Ondertussen vind je in onze hoevewinkel 'De bioboeren' wel een breed gamma aan bio-groenten en -fruit, pasta, confituren, sappen, ...

Opendeurdag 3 juli '22

We zijn zelf ook een beetje verrast, maar jawel: op zondag 3 juli doen we een (bescheiden) Opendeurdag - van 10 tot 17 uur!
In het kader van de Veurnse Open Landbouwdag gooien 4 bedrijven de deuren open, waaronder dus De Bioboeren & Frambiosa y Besos. Tussen de bedrijven is een fietslus gemaakt en zal er een pendeltreintje zijn. Alle info hierover vind je hier
 
Omdat het hier pokkedruk is, vullen we de opendeurdag eerder bescheiden in:
- de hoevewinkel is doorlopend open
- er zal een springkasteel zijn voor de kleine bessenvriendjes
- een bar zal de dorstigen laven
- het zou ons verbazen moest er niet iets van bessen te proeven zijn
- er worden infoborden voorzien bij de grootste teelten
- we voorzien 3 rondleidingen: om 11 uur, 14 uur en 16 uur.

De bioboeren openen op zaterdag 31 oktober

12 oktober '20

Bij de Bioboeren vind je vanaf zaterdag 31 oktober een mooi assortiment kraakverse biogroenten – en fruit aan. De Bioboeren is de gezamenlijke hoevewinkel van Lincelam (Bert Samyn, Leisele) en Frambiosa y Besos.

Opening: zaterdag 31 oktober

Adres: Gouden-Hoofdstraat 7-9, 8630 Beauvoorde

Openingsuren: woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 18 uur

Contact: www.debioboeren.be, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via Facebook en per gsm: 0473/62.20.62 (Bert) en 0496/10.70.96 (Wim)

Wegenwerken

Goed nieuws: de wegenwerken zijn volledig achter de rug en de hoevewinkel is terug perfect bereikbaar - over een gloednieuwe rijweg nu!

Medewerkers gezocht

6 mei '20

Het moment van de waarheid komt er terug aan: begin juni starten we terug met de pluk!

Voor de voorbereidende werken (oa tunnels plaatsen, plastic leggen, ...) zoek ik 2 gemotiveerde medewerkers die van aanpakken weten.

En voor de pluk (juni - september) zoeken we nog een 6tal medewerkers. Graag frambozen eten en vroeg uit de veren kunnen is een must!

Alle info vind je hier.

Interesse? Mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doen!

Biogroenten in de buurt

Nu de actie met de 'Mille Couleurs'-pakketten gestopt is, krijg ik veel vragen waar je nog verse biogroentjes kunt vinden.

- Groenteabonnementen (af te halen bij ons in Beauvoorde) van Stoppel uit Poperinge:   http://www.stoppel.be/p/boerderij.html . Ze hebben ook een hoevewinkel die 7/7 open is met zelfbediening.

- In Leisele vind je Lincelam van bioboer Bert met een hoevewinkel met een ruim assortiment aan verse biogroenten en fruit: www.lincelam.be  en https://www.facebook.com/lincelam/  - Bert levert ook aan huis
- Ook Wouters Bioshop levert aan huis - normaal staat hij op de markten van oa Koksijde en Oostende. Alle info vind je hier: https://www.woutersbioshop.be/ 

Heel veel andere vind je op: https://biomijnnatuur.be/biopunten

Groentepakket 'Mille Couleurs'

De actie is stopgezet omdat het afhalen bij politiecontrole niet altijd als een essentiële verplaatsing gezien wordt.

 

Tijdelijk bied ik ook groentepakketten 'Mille Couleurs'. Deze bioboerderij in Dikkebus levert in de zomer onze frambozen en bessen aan heel wat topchefs in België en Noord-Frankrijk. Momenteel hebben ze een mooi aanbod aan lokale en vergeten groenten, verse kruiden en eetbare bloemen maar door de lockdown van de horeca dreigt dit verloren te gaan.
Je kunt op woensdag en vrijdag een pakket van 15€ (voor ongeveer 4 maaltijden voor 2 personen) komen afhalen indien je een dag vooraf bestelt bij mij voor 12u.

Extra: zelf nemen we geen marge op het pakket, het gaat puur om steun voor 'Mille Couleurs'

En extra bis: per 5 verkochte pakketten wordt er één geschonken aan iemand uit de zorgsector 

Maar vooral: zorg goed voor je naasten en jezelf!

Opendeurdag op 6 juli

21 juni '19

Frambiosa y Besos bestaat 10 jaar en we vieren dat met een opendeurdag op zaterdag 6 juli!

Met rondleidingen, brunch/lunch, bar, ijsjes en pannenkoeken, proevertjes, ... zal het aangenaam toeven zijn. Het goede weer is ook al besteld.

En voor de kleintjes zal er een springkasteel zijn, grîme in de namiddag, een kleurwedstrijd, ... 

De brunch/lunch (een lokaal opgetutte boerestutte, ook vegetarisch en in kinderversie te krijgen, 13€ en 7€ voor de kinderversie) is er enkel voor wie inschrijft. Ook voor de rondleidingen vragen we in te schrijven, zodat we een beetje een idee hebben van de aantallen.

Inschrijven kan via mail, telefonisch en via facebook. Onder alle inschrijvingen worden 10 prijzen verloot (cadeaumanden en waardebons).

Welkom!

Gesloten wegens snoeiverlof

19 februari '19

De hoevewinkel is tot eind februari enkel open op afspraak. 

Vanaf vrijdag 1 maart gelden terug de gewone openingsuren: open op woensdag en vrijdag, van 9 uur tot 18 uur.

Laat je inspireren voor Tournée Minérale

3 februari '19

De beste wensen voor 2019!

1 januari '19

Mijn beste wensen voor 2019!

We mochten 2018 afsluiten met verse frambozen, maar nu zijn we helemaal klaar voor 2019: een jubileum-jaar! Frambiosa y Besos bestaat dit jaar 10 jaar, dat moet toch gevierd worden!?! Later meer hierover.

Ondertussen blijft de hoevewinkel open op woensdag en vrijdag, van 9 tot 18u, met een mooi aanbod aan diepvriesfruit, confituren, siropen, sappen, coulis, bieren, geschenkmanden, ...

Actueel fruitaanbod

Laatste update: 9/10/18

- Frambozen, 1e kwaliteit en 2e kwaliteit (beperkt momenteel), nog tot half november!
- Tijdelijk ook pompoenen beschikbaar, in verschillende (maar vooral grote) maten

Alle fruitsoorten zijn ook diepgevroren beschikbaar.

Tenslotte: vanaf zondag 28 oktober gaan de openingsuren over op winterregime. Vanaf dan is de hoevewinkel enkel nog open op woensdag en vrijdag (van 9u tot 18u).

Nieuwe producten in de hoevewinkel

De vernieuwde hoewinkel opende ook met een vernieuwd productaanbod!
 • Kasteel Beauvoorde: een licht frambozenbier! Geen zoet fruitbier maar een heerlijk bier met een subtiele frambozentoets (ism Herita/Kasteel Beauvoorde en gebrouwen door De Plukker in Poperinge)
 • Ijsjes en sorbet:
  •        4 vruchtenijs van de Beauvoordse Walhoeve
  •        Frambozenijs van Bij Boer Bart in Booitshoeke
  •        Frambozensorbet van Bakkerij Werrebrouck in Veurne
 • Confituren zonder suiker: 9 heerlijke confituren gemaak tmet appeldiksap ipv suker
 • Confituren met fairtrade suiker: 10 eveneens heerlijke confituren 
 • Coulis
 • Siropen
 • Sap in 20 cl flesjes (grotere verpakkingen tijdelijk uitverkocht)
 • Beauvoordse bio-pannenkoeken
 • Beauvoordse honing
 • Een selectie uit het productgamma van Terra Etica (oa een stekelbesconfituur met stekelbessen van bij Frambiosa y Besos)

Vrijdag 22 juni opent de hoevewinkel

Het nieuwe fruitseizoen komt er nu met rasse schreden aan. De eerste frambozen zijn geproefd. De rode, witte en stekelbessen staan op een zucht van hun mooiste kleur, ...

Met man en macht wordt er aan gewerkt om vrijdagmorgen, om 9 uur, de nieuwe hoevewinkel te openen. 

Vanaf dan kunt u de ganse zomer bij ons terecht voor het heerlijkste kleinfruit, voor confituren en siropen, voor ijsjes en sorbets, voor een rustpauze met versnapering op de picnicbank, ...

Onze openingsuren zijn dezelfde als vorige jaren. 

Rondleidingen op Frambiosa y Besos

Eind juni organiseren we enkele rondleidingen op ons bedrijf, met uitleg over het bedrijf, het fruit en het kweken van biologisch kleinfruit. 

De rondleidingen zijn voor beperkte groepen, dus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer?

 • woensdag 27 juni om 18u30
 • woensdag 27 juni om 20u
 • vrijdag 29 juni om 18u30
 • vrijdag 29 juni om 20u

1 maart '18: 2018, met grootse plannen - en met jouw steun

Mijn biologisch kleinfruitbedrijf, Frambiosa y Besos in Beauvoorde bestaat  bijna 10 jaar en het is tijd voor een grote make-over – met jouw steun!

Dus komt er een nieuwe loods met hoevewinkel, ruimte voor de medewerkers, frigo & diepvries, werkatelier, ... Op het dak gaan we natuurlijk zonnepanelen leggen. Een heraangelegde parking zal de toegang voor de klanten verbeteren.

Ook wordt de plantage zelf uitgebreid. Dit jaar worden 35 are bijgeplant: frambozen, braambessen, stekelbessen en cassis. En er komt een vijver zodat er enkel nog geïrrigeerd wordt met regenwater.

Een zeer belangrijk sluitstuk van de plannen is de ecologische en educatieve inbedding. Zo zullen er zo'n 400 meter hagen aangeplant worden, komt er een kikkerpoel, een educatief wandelpad met infoborden en een picknickhoek met wat speeltuigen voor de kleinsten.

Jouw steun voor het project kan op meerdere manieren:

 •  Door een gift in de crowdfunding, in ruil voor een mooie beloning (cadeaupakketten, rondleidingen, zelfplukdag, …) – alle info over hoe en wat vind je op : Frambiosa y Besos, rustig in het groen
 • Door het aangaan van een win-win-lening: een private lening over 8 jaar met 2% intrest, fiscaal voordeel (2,5%) en gedeeltelijke staatsgarantie. Alle info vind je hier terug. Geïnteresseerd? Laat het weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." class="nonblock" href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px solid transparent; transform-origin: left top; color: rgb(105, 14, 24); text-decoration: inherit; font-weight: bold; background-repeat: no-repeat no-repeat;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 0496/10 70 96.
 • Het mee bekend maken van mijn bedrijf en mijn project onder je kennissen, familie en vrienden – bvb door te delen op Facebook.
 • Door langs te komen in de hoevewinkel en heel veel frambozen en bessen te eten

Alvast mijn oprechte dank!

Fruitige groeten, Wim

© Wim Vandenberghe
Reproductie of distributie van de website of de inhoud van de website voor commerciële doeleinden is verboden. 

Administratieve zetel – postadres:
Wim Vandenberghe • Valkenberg 11C • 8970 Poperinge • BTW 0798.029.688